Realizacija projekta, planirana za proleće 2020., odložena je usled pandemije virusa Kovid 19 i sada se radionice odvijaju krajem septembra i početkom oktobra.

Težišna aktivnost projekta je planiranje i sprovođenje edukativnih radionica na kojima će učestvovati zaposleni u opštinskim sekretarijatima, inspekcijskim službama i  javnim i komunalnim preduzećima koja se bave poslovima zbrinjavanja napuštenih životinja, zaposleni u azilima-skloništima za napuštenje životinje, volonteri nevladinih organizacija za zaštitu životinja kao i drugi organi i pojedinci uključeni u proces rešavanja problema napuštenih životinja na lokalnom nivou.

Radionica će se održati u Beranama, 05.oktobra 2020. godine u vrijemenu od 10,00 do 17,00 časova u hotelu IL SOLE, adresa: Polimska 76, Berane.

Učesnici su iz opština Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Gusinje, Andrijevica, Petnjica, Mojkovac, Kolašin.

Zbog epidemiološke situacije broj mijesta je ograničen, a na samoj radionici će biti preduzete sve mjere zaštite od širenja virusa Kovid 19. 

Predavači na radionici će biti kvalifikovani pojedinci iz regiona, sa višegodišnjim iskustvom u obavljanju predmetnih djelatnosti, a svi oni koji budu prisustvovali radionicama dobiće prigodna

uvjerenja o prisustvovanju predavanjima.

Učešće na radionici je besplatno.

Svetlana Manojlović

Koordinatorka projekta

Predsjednica Društva za zaštitu životinja “Podgorica” 

Članica nacionalnog Savjeta za zaštitu životinja Crne Gore