Kao neko ko je tada bio aktivan fubaler, sjećam se svih tadašnjih događaja koji će mi ostati urezani u sjećanju do kraja života.
Igrali smo kadetsku ligu Crne Gore.Bili smo vicešampioni države. Podrška naših roditelja nam je bila 12 igrač na terenu.
Sve te roditelje je okupio i ujedinio Dragan. Disali smo svi jednim plućima.Podrška nam nije izostala ni u jednom trenutku.
Od obezbeđivanja opreme i svih potrebnih uslova za rad i treninge, do snažne podrške sa tribina svih 90 minuta. I ne samo to. Oni su se okupljali i kosili stadion, pravili akcije, održavali službene prostorije.. U tome smo im pomagali i mi. I nijesu samo od nas pokušavali izgraditi dobre fudbalere. Gradili su od nas dobre ljude, ljude koji će voljeti svoj klub i svoj grad i koji će mu dati doprinos i pomoći mu na terenu, ali i van terena.
Bilo je teških momenata. Sjećam se utakmice u Mojkovcu protiv Zete koja je imala i te kako važan rezultatski značaj, kada su ušli u svlačionicu i rekli nam da cemo teško moci da se izborimo sa finansijskim poteškoćama i da nam je upitan dalji nastavak takmičenja.
U suzama i mi i oni smo izašli na teren i jednostavno fudbalski rečeno “poginuli” na terenu .Kod rezultata 1:1 sa tribina se čula Draganova rečenica…”Igrajte momci mnogo ste bolji, pobijedićete”… I da… Ubjedljivom pobjedom slavili smo na kraju.
Ljubav i zajedništvo bilo je jače od svega. Izašli smo i iz te brobe kao pobjednici, jer su naši treneri Končo i Krule i roditelji na čelu sa Draganom uspjeli da nas sačuvaju i održe do kraja na okupu i na kraju smo donijeli gradu titulu vicešampiona države.
Da je sve ovo tačno i da je Draganov rad bio iskren i sa sveg srca je današnji uspjeh njegovog sina Stefana, našeg druga, našeg prijatelja, kapitena reprezentacije Crne Gore koji je danas svjetsko fudbalsko ime.

Najboljima pobjednički pehar

Dragan Savić, ime ljudskosti i dobrote će vječno ostati i našim sjećanjima, a mi ćemo nastaviti da njegov lik i djelo ovim turnirom, zajedno sa vama dragi prijatelji, čuvamo od zaborava.

Plasman na 9. Memorijalnom turniru “Dragan Savić”

1 FK ISKRA

2 FK DEČIĆ

3 FK MORNAR

Najbolji igrač Aleksa Karadžić FK Iskra

Najbolji golman Donart Peraj  FK Mornar

Najperspektivniji igrač Vuk Pandurica  FK Brskovo

 Najbolji strijelac Danilo Ljiljanić  FK Brskovo

Supruga Gordana Savić uručuje pehar za prvo mjesto

Nagradu za prvo mjesto uručila je supruga pokojnog Dragana Savića Gordana, za drugo mjesto Mojaš Radonjić potpredsjednik FSCG, za trece mjesto Radonja Vuković direktor LTO Mojkovac.

Turnir je zatvorio Ljubo Savić brat pokojnog Dragana Savića koji se ispred porodice Savić zahvalio FK Brskovo i prijateljima porodice, koji organizacijom ovog turnira čuvaju od zaborava Draganov  lik i djelo, zahvalio FSCG što pomaže FK Brskovo, a učesnicima poželio sreću u nastavku karijere i svima poželio puno uspjeha lične i porodične sreće.

Piše: I. Vidaković