Knjiga-roman Odabrani, prvjenac Veljka Vukadinovića, u izdranju Lider mont medija –  Kolašin, promovisan je u Sali mojkovačkog Centra za kulturu „Nenad Rakočević“. Na više od 450 stranica, kroz priče koje čine jedinstvenu strukturu teksta ali se mogu iščitavati i kao posebne cjeline, koje daju odgovore na mnoga krupna pitanja, mladi mojkovački stvaralac se hrabro i uspješno upušta u filozofsko – sociološko – psihološko tumačenje ovozemaljskog bivstvovanja, posmatrajući i sagledavajući pojave i procese koji i čine suštinu života, ocijenio je dr Mirko Jakovljević, govoreći o Odabranima.

Sa promocije

-Iako autor svijet gleda kroz imaginarnu prizmu naučno-fantastičnih kolorita, daje viđenje i sopstvenu analizu ovovremene društveno-sociološke konstrukcije kroz brojne likove, njihoove karaktere i razmišljanja. A likovi su mladići i djevojke, koje svako od nas može sresti u svakodnevnom životu, ali sa posebnim moćima na strani dobra, kad god to zatreba, u borbi protiv zla. Oko nas i sa nama su i Marko, Anđela, Srđan, Tara…Oni su u Mojkovcu, Podgorici, Crnoj Gori, Hrvatskoj, u Mariboru, Beogradu, Sarajevu… Oni su i u Grčkoj, Makedoniji, na ulicama, fakultetima, studentskim domovima, na planinama, u vozovima –svuda gdje se vodi vječna borba dobra protiv zla, zaključio je Jakovljević i preporučio ljubiteljima književnosti da su Odabrani  roman koji, svakako,  valja čitati i temeljno ga analizirati.

Direktorica Centra za kulturu, Ljiljana Jokić, kazala je da su je Odabrani prijatno iznenadili,  izražavajući zadovoljstvo što se na mojkovačkoj književnoj sceni pojavio jedan tako  mladi autor, koji izuzetno zrelo, kroz na momente dramatičnu priču o borbi dobra i zla, daje viziju svijeta, onakvog kakav bi on trebao biti.

Veljko Vukadinović je rođen 1997. godine, u Bijelom Polju. Odrastao je u Mojkovcu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Elektrotehnički fakultet u Podgorici upisao je 2016. godine, gdje je trenutno na specijalističkim studijama.

Piše: R.Ć. Izvor: Dnevne novine

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime