Tržište Ukrajine za Crnu Goru je značajno s obzirom na to da je po broju ostvarenih noćenja među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje.
Direktor TO Bar Emil Kukalj je istakao da je tržište Ukrajine je važno kako za opštinu Bar tako i za Crnu Goru.
„Smatram da je jako važno biti prisutan na ovom sajmu i predstaviti  turističku ponudu Bara. Prvih dana sajma je bilo zaista veliko interesovanje, nastavlja se i danas i mislim da ćemo imati zasita uspješan nastup, sudeći po onome što sada vidimo. Na osnovu podataka sa kojima raspolaže TO Bar, ukrajinski turisti su prošle godine bili takođe naši vjerni gosti. Ostvarili su značajnu potrošnju od 435 eura u prosjeku po gostu”, rekao je Kukalj.
Direktorica “Alf Turoperatora” Olga Oleksijenko je kazala da je učešće crnogorske delegacije u jednom od glavnih turističkih događaja godine važan korak za jačanje razvoja bilateralnih odnosa između Ukrajine i Crne Gore.
Najvećí ukrajinski sajam putovanja i turizma „Uitt” okuplja preko 200 izlagača iz više od 30 svjetskih destinacija i oko 18 000 profesionalaca iz oblasti turizma i putovanja, uključujući turističke organizacije, avio kompanije, hotele i hotelska preduzeća, turističke agencije i turoperatore, PR kuće itd.

Izvor: mediabiro