Proces imunizacije teče po planu, a kako je kazala glavna sestra za imunizaciju u Domu zdravlja (DZ) Podgorica Aida Piranić, građani se masovno prijavljuju na broj 1717. Vakcinu u Glavnom gradu je primilo oko 11 i po hiljada građana, a najveći broj njih ima preko 80 godina. 

„Već tri dana je od kako smo omogućili građanima starijim od 65 godina da se vakcinišu u objektu Muzičkog centra i kinoteke (MCCG), pored SC Morača, i to bez zakazivanja. Kao što ste upoznati objekat MCCG je otvoren i za vakcinaciju prosvetnih i medijskih radnika“, podsjetila je Piranić u izjavi za agenciju Mediabiro.

Novina je da od danas kreće vakcinacija zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, u Vojno medicinskom centru. 

„Krenuli smo sa vakcinacijom i zadovoljni smo tim brojkama“, navela je Piranić.

 Ipak, kako je dodala, očekuje još veću zainteresovanost građana nakon što se krene sa masovom imunizacijom koja bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da počne nakon 20. aprila.

„Revakcinisanih u ovom trenutku imamo oko 1.400. Nismo imali nijednu neželjenu reakciju na vakcinu – Posle vakcine svi su se građani osjećali dobro. Možda je bilo nekih lokalnih reakcija, na mjestu uboda, neke blage temperature dan kasnije, ali to je sve što je prijavljeno do sada“, poručila je Piranić

Građani koje je danas u Muzičkom centru zabilježila kamera Mediabiroa, mahom stariji, nisu imali zamjerki na proces vakcinacije. Većina nije bila zabrinuta, budući da se vakcinišu Vakszervijom, koja je doskora nosila naziv AstraZeneka, ali je bilo i onih koji bi radije primili drugu vakcinu. Anketirani su, međutim, saglasni da svi građani treba da se vakcinišu, kako bismo što prije izašli iz vanrednog stanja izazvanog pandemijom.

Izvor:mediabiro