Mali Hotel „Serdar“, u Poljima kod Mojkovca, ukrašen sa četiri zvjezdice i ponudom i uslugom koja ih prati bez greške, gostima nudi i posebno iznenađenje – dobru knjigu! Pored hrane koja vas tjera da uzmete još, i pića koje poželite, gostima je na raspolaganju i biblioteka od blizu 400 naslova.

Bojan Pejović

U posebnoj vitrini i na policama pored kvalitetnih vina, kao u nekom čudesnom umjetničkom stroju, nenametljivo uklopljeni u ambijent, na ljubitelje knjige strpljivo čekaju najveći svjetski klasici ali i imena savremene književnosti. Vaše je samo, ako volite knjigu, da odaberete i čitate.

-Željeli smo na neki način, osim klasične ponude i usluge, da oplemenimo hotel a ništa to bolje ne može, barem mi tako mislimo, od dobre knjige. Naša bilioteka se mnogo dopada i gostima. Mnogi pregledaju naslove, a dosta njih uzme nešto da pročita i nakon izvjesnog vremena vrati. Mi, jednostavno, nijesmo samo mali hotel, gdje možete ručati, popiti nešto i prespavati. Možete i čitati, a u biiblioteci imamo i strčne literature, u prvom redu iz oblasti ekonomije, ali i medicine, i to na teme epidemiologije, zdravlja i higijene, što se, eto, sticajem okolnosti uklapa u ovu korona situaciju, i korisno je sada i iz te oblasti pročitati nešto, kaže Bojan Pejović, asistent na podgoričkom Ekonomskom fakultetu. On svojim znanjem pomaže ocu Aleksandru u poslovima u vezi sa hotelom, jer je to, kako je rekao, „porodični biznis“.

Knjige i vino

Dakle, ako osim hrane i pića, želite i pročitati nešto dobro, onda je „Serdar“ pravi izbor. Lako ga je naći. Samo par kilometara regionalnim putem od Mojkovca prema Đurđevića Tari nalazi se hotel u kojem se druže dobro vino i dobra knjiga, i mnogo toga još…

Piše: R.Ćetković