Narod nam se promenio i promudrio i na taj način menja i politikantske navike i jeftine do neukusa, parolaške trikove aparatčika (neuništiv soj protiv kojeg se vakcinanacija neće nikada ostvariti); ili se to meni samo čini, pa hajde da se proverim! Niko ne upotrebljava CORONU kao opravdnje za vremenske nepogode, slabe prinose, moguće nezadovoljstvo masa

(čini se da ga nema)… Uzgred; kao da zaboravljamo najstariju mudrost politike – pazite se kada je narod miran i tih jer ne znači da je zadovoljan. Ma nije tačno: svuda neke demonstracije, nezadovoljstva, pobune maltene! Sigurnosni ventil; može biti?! Setite se samo, trebamo se vratiti; ne suviše daleko u prošlost!?

ERGO! Ono što želim reći proveravajući sebe samoga, možda i usamljenoga: sve mislim da nam se i sama propaganda promenila –  ne posežemo više za starim modelima tipa: „Pazimo se, neprijatelj ne spava“. Da čovek pomisli; dali mi više nemamo neprijatelja i pretnji; ili ih nikada i nismo imali?!?! Čak i da jeste tako, opet zaboravljamo stare mudrosti, da ako nešto ne vidimo, ne znači da to ne postoji? Pa valjda nismo mi ona ptica NOJ. Sada idem protiv svoje još ne izrečene teze; ali recimo frazu: sve je to za ljubav istine! A sa druge strane, zašto mi koji smo po ustavnoj definiciji, na vlasti, zašto bi se odricali tako snaže i efikasne alatke za uspešnu vladavinu…? Eh pa, valjda smo krajnje principijelni (sa nekoliko tvrdih upitnika). Pa valjda i zato što u tom stavu ima nešto od esencije narodne mudrosti, jer narod voli promene koje ga jevtino koštaju. (Izgleda još nisu doznali da ta vrsta jeftinije ne postoji). Da li je ova tvrdnja u redu? Eh, pa ovo pišem zato što sam zbunjen… Ali ja imam prava, na tu vrstu zbunjenosti. Na to nemaju pravo IL PRINCIPE-i, jer oni vladaju u naše ime a mi nismo računali na njihovu zbunjenost, a ona postoji! Još nam samo lud manjka. Evo je prilika da se vratimo koroni! Vratimo se utešnom strahu od nje; jer zaboravićemo u čijem prisustvu živimo! Zato glasam za nojeve! Sve drugo je već isprobano – bez uspeha!? Pa možda nešto i možemo. Bejaše onomad jedan čovek iz Irske mislim, ali nije važno; zvao se Boycot… Bio je na veoma lošem glasu među svojim zakupcima… Pa su mu vraćali tako da ga nisu služili pivom; u Pabu valjda. Ne znam detalje ali mu se ime ovekovečilo.

Ali kakve nas je bog dao, ni to neće ići… Mi smo iznad toga; pa, je li to moguće, ljudi moji!? Nije moguće, pa nismo mi takvi da ne počastimo čoveka pivom, ko god da je on??? PPK  Janko. (nije Valter PPK )

Piše: Janko Nikolovski,medijski ekspert iz Skoplja