Prema riječima direktora JP „Komunalne djelatnosti“ Plav Alena Pejčinovića realizacija ovog projekta će doprinijeti uspostavljanju sistema selektivnog sakupljanja suve i mokre frakcije, kao i tretmana komunalnog otpada u urbanim područjima opštine Plav. Takođe, istakao je da je u prethodnom periodu nabavljena neophodna oprema predviđena projektom i to: transportna traka dužine 10 metara, dvije vertikalne prese za baliranje sekundarnih sirovina, jedan ručni viličar za palete, 50 kontejnera, 20 plastičnih kanti i 200 hiljada plastičnih kesa.

Predsjednik Bajraktarević je izrazio zadovoljstvo stepenom realizacije projekta koji će doprinijeti zaštiti životne sredine, odgovornijem upravljanju komunalnim otpadom, kao i čistijem Plavu.

Direktor Pejčinović je saopštio da će poseban akcenat biti na edukaciji stanovništva, stoga će se prezentacije na temu odgovornog upravljanja otpadom sprovoditi u predškolskim ustanovama, kao i u osnovnoj i srednjoj školi.

Postavljena transpotna traka

Projektom je predviđena i akcija od vrata do vrata, koja će podrazumijevati dijeljenje flajera i kesa za selekciju suve frakcije, koje će građani dobijati na poklon.

Preduzeće “Komunalne djelatnosti“ uz pomoć Opštine Plav je izgradilo montažni objekat, da bi nabavljenu opremu stavili u punu funkciju i sve prethodno navedene aktivnosti bile sprovedene na kvalitetan način.

Izvor: plav.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime