U vrijeme neočekivano odlične ovogodišnje januarske zimske sezone u Kolašinu, sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković uručio je direktorki ZU Dom zdravlja Kolašin dr Jeleni Zindović edukativne brošure „Vodič CDPR-a – Ishrana kao prevencija raka”.

Brošure su namijenjene pacijentima Doma zdravlja, kao i drugima koji koriste usluge ove medicinske ustanove, uključujući i mnogobrojne goste koji u tom gradu provode vrijeme odmarajući se i skijajući.

Edukativna brošura „Vodič CDPR-a – Ishrana kao prevencija raka” obuhvata osnovna obavještenja i naznake o pravilnoj i zdravoj ishrani, zatim značaj pravilne ishrane na zdravlje ljudi, kao i odgovor na pitanje da li hrana može da smanji rizik obolijevanja
od malignih bolesti.

Naslovna strana brošure

“U brošuri smo naveli i jednu lijepu i istinitu izjavu dr Patrika Kvilina, inače eks predsjednika Instituta za liječenje raka Amerike, koji kaže da je hranom i optimalnom ishranom moguće postaviti nevidljivi ali efikasni štit protiv praktično svih bolesti. Takođe u brošuri smo dali i tabelu deset najboljih antikancer namirnica, gdje prvo mjesto ubjedljivo zauzima brokola, a nakon nje na listi se nalaze zeleni čaj, spanać, kozji sir, paradajz, cvekla, pomorandža, jabuka, šargarepa i bijeli luk”, saopšteno je iz CDPR.

Brošura je štampana da istovremeno posluži pacijentima koji već imaju nekih problema, ali i da bi djelovala edukativno I preventivno na sve u borbi protiv raznih bolesti, među kojima prvenstveno mislimo na kancer, zaključeno je iz CDPR.

Izvor: espona.me