Iz ove organizacije saopsteno je da je sastanku prethodila sjednica skupštinskog odbora za rad i socijalno staranje, na kojoj su iznijeti problemi pripadnika romsko-egipćanske populacije.

Sastanku je prisustvovao i direktor NVO Mladi Romi Samir Jaha, a razgovarano je i o zapošljavanju pripadnika romsko-egipćanske zajednice, posebno u Beranama.

Očekujemo da ćemo krajem ove sedmice, imati još jedan sastanak sa predsjednikom Opštine Berane Vukom Todorovićem, na kome ćemo detaljnije razgovarati o konkretnim koracima unapređenja uslova stanovanja Roma i Egipćana s posebnim akcentom na naselje Riversajd“, saopšteno je iz Udruženja za podršku Roma i Egipćana. Berane.

Predstavnici ovog udruženja su nedavno izrazili negodovanje načinom na koji se vrši raspodjela kućica u izbjegličkom naselju Rudeš u Beranama, i ukazali na mogućnost korupcije.

Oni su tada kazali da umjesto nadležnih institucija, kućice prodaju treća lica po cijeni od 1500 do 2000 eura i zatražili od državnih i opstinskih službi da to preispitaju.

Izvor: espona.me