Sve one koji su u nedjelju krenuli od rampe ka Biogradskom jezeru sačekala je kolona automobila duga više od 3 kilometra pa su neki morali i pješke. No, posjetiocima nije smetalo duže putovanje, a zadovoljni su i onim što nudi ovaj nacionalni park.

Iz Nacionalnog parka su nam kazali da je nikad više domaćih gostiju koji posjećuju ovo zaštićeno područje i ističu da posjetioci poštuju sve mjere Nacionalnog koordinacionog tijela.

“Prethodnih dana evidentirali smo broj posjetilaca u parku koji iznosi skoro šest hiljada proteklog vikenda među kojima je 80 % domaćih gostiju iz Crne Gore, a 20% stranih posjetilaca što je suprotno u odnosu na prošlu godinu kada smo imali više stranih nego domaćih turista”, saopštila je Aleksandra Bulatović ispred NP Biogradska gora.

Pored uživanja u netaknutoj prirodi, posjetiocima se nude brojni drugi sadržaji.

“Poput edukativne staze oko jezera, vožnje čamcima i kajacima, tu su centar za posjetioce i suvenirnica, kao i biciklističke staze ka planini Bjelasici. Za ljubitelje ribolova tu je sportski ribolov na jezeru, a za ono dodatno uživanje svih naših posjetilaca tu je nacionalni restoran sa smještajnim kapacitetima u vidu bungalova. Na kraju jednog dana provedenog u prirodi posjetiooci imaju prilliku da u Kolašinu posjete Botaničku baštu”, navodi Bulatović.

Botanička bašta “Dulovine”

Podsjetimo, u skladu sa odlukom koju je donijela Vlada Crne Gore ulaz u sve Crnogorske Nacionalne parkove je od 1. avgusta do 31. decembra besplatan za domaće stanovništvo. Podijeljeno je i 70 hiljada besplatnih ulaznica za osnovce. A svi oni koji su kupili godišnje karte za ovu godinu moći će da ih iskoriste do kraja 2021.

Izvor: rtcg.me