Do kraja juna počeće naplata parkinga na nekoliko parkirališta u Pljevljima,  saopštio je Saša Ječmenica, direktor preduzeća “Čistoća”, kojem je lokalna uprava nedavno povjerila naplatu parkiranja. Naime, preduzeće “Komunalne usluge”, u čijoj su nadležnosti do tada bili poslovi parking servisa, zbog finansijskih problema nije bilo u mogućnosti da to nastavi da radi.

“Čistoća” je preuzela i šest radnika “Komunalnih usluga”, a preduzeće još četiri”, rekao je Saša Ječmenica.

Prema novom cjenovniku, cijena parkiranja u jedinoj podzemnoj garaži, ispod Trga 13. jul, poskupjeće za oko 67 odsto – svaki započeti sat parkinga koštaće 50 centi, umjesto 30. “Čistoća” je odredila i cijene za druga parkirališta koja će se po prvi put početi naplaćivati, u nekoliko ulica i parkirališta u gradu.

Svaki započeti sat parkiranja na tim parkiralištima vozači će plaćati 40 centi, s tim što su predviđene povoljnosti za kupovinu mjesečnih karata, a posebnu povoljnost imaće stanari okolnih zgrada. Mjesečna karta za stanare okolnih zgrada i zaposlene u prvoj zoni iznosiće osam eura, a za ostale građane 12 eura mjesečno.

Na predviđenim lokacijama biće označeno ukupno 351 parking mjesto, od kojih će za naplatu biti opredijeljena 333.

Na svim parkiralištima, osim u podzemnoj garaži, parkiranje će se naplaćivati radnim danima i subotom, od 6 do 22 sata, a nedeljom i državnim praznicima biće besplatno. Parking u podzemnoj garaži naplaćivaće se svakodnevno, 24 časa.

Izvor: espona.me