Uprkos medijskim navodima o povećanom broju oboljelih u opštini Pljevlja, epidemiološka situacija u ovom trenutku ne izlazi iz okvira koje je imala i prethodnih dana – riječi su komandira Službe zaštite i spašavanja Opštine Gorana Čavića.

„Mi nemamo takve informacije. Na primjer, situacija sa Opštom bolnicom Pljevlja je takva da na odjeljenju ima 14 bolesnika, u odnosu na nekadašnje stanje kada je znalo da bude i po 20 do 25 bolesnika“, rekao je Čavić u izjavi za agenciju Mediabiro.

Situacija je slična i kada su u pitanju pregledi u COVID ambulantama, odnosno, nije uočeno povećanje broja zaraženih. Ipak, zbog nove metodologije Instituta za javno zdravlje, kako je objasnio Čavić, Opštinski tim za zaštitu i spasavanje nema podatke o broju izliječenih niti preminulih.

„Skrenuo bih pažnju našim građanima da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 18h, i apelovao bih da se poštuje to radno vrijeme. Imali smo situacije u nekoliko ugostiteljskih objekata, gdje je došlo do prekoračenja radnog vremena, pa su komunalna policija i sanitarne službe reagovale u skladu sa svojim ovlaštenjima“, naveo je komandir Službe zaštite i spašavanja.

Apelovao je na građane Pljevalja da poštuju mjere koje su trenutno na snazi, uz primjedbu da se osnovne mjere opreza nisu izmijenile – nošenje maske, držanje distance i pranje ruku.

„To je nešto što u ovom trenutku može da nas zaštiti u jednom stepenu od zaraze. Naravno, kašnjenje vakcinacije izaziva niz posljedica i kod nas u gradu, i mislim da je to problem koji treba urgentno rješavati“, istakao je Čavić.

On je pozvao svoje sugrađane da posebno vode računa i o poštovanju zabrane izlaska nakon 21h, te zabranu napuštanja opštine vikendom.

„Molim i da  svoja putovanja u tom periodu svedu na zaista krajnje neophodnu mjeru. Imali smo nekih zahtjeva koji su zaista bili neopravdani, poput putovanja na zabave, svadbe, rođendane“, poručio je Čavić.

Izvor: mediabiro