Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović kazao je da, imajući u vidu činjenicu kakva je bila prošlogodišnja turistička sezona, ove godine moraju biti zadovoljni.

Evidentan je, kaže, porast broja turista u odnosu na 2020, a evidentan je i porast broja iseljenika koji borave u plavskom kraju u odnosu na prošlu sezonu, objavio je Portal TVCG.

Vjerujem da će ova godina biti uspješna. Zadnju nedjelju jula i početak avgusta očekujemo vrhunac sezona, da će Plav ponovo oživjeti pa očekujem kvalitetne rezultate ove turističke sezone”, rekao je Canović u Jutarnjem programu TVCG.

Govoreći o strukturi gostiju, Canović je rekao da u Plavu većinom borave aktivni šetači, odnosno oni koji borave u prirodi, posebno u smještajima koje je lokalno stanovništvo opremilo za takav vid turizma, istakao je TVCG.

Plav kao sredina je bogat prirodnom ponudom. Mi već imamo značajan broj gostiju, od Portugala do Češke, ali kako nas iskustvo uči, kraj jula i početak avgusta je period kad imamo najviše turista i iseljenika”, rekao je Canović, zaključio je portal.

Izvor: espona, piše: K.I