U Petnjici je započela izgradnja parking prostora sa 15 mjesta. Realizacija tog projekta, koji se izvodi ispred zgrade Opštine, podrazumijeva i postavljanje rasvjete i izgradnju pješačkih staza. Vrijednost radova je 41.000. eura, a finansijer lokalna uprava.

Ugrađuje se kabal za rasvjetu, a nakon toga slijedi uređene parking mjesta behaton pločicama, objavio je Portal Radio Petnjica.

Kako je saopštio Samir Agović– predsjednik Opštine, lokalna uprava i građevinsko preduzeće „Bihor“ imaju kvalitetnu saradnju i najavljujući da za bi okončanje radova trebalo očekivati za mjesec dana.

Prema navodima tog medija, Agović najavio realizaciju i drugih infrastrukturnih projekata koji se tiču centra Petnjice.

Naredni koraci biće izgradnja trotoara i rasvjete prema Plandištu. Lokalna uprava obezbijedila je sredstva za taj projekat i očekujemo završetak tenderske procedure, kako bi se otpočeli radovi jednog vrlo značajnog projekta“, saopštio je Agović, istakao je Radio Petnjica.

On je dodao da lokalna uprava radi na izradi još nekoliko važnih projekata u opštini.

Jedan od projekata je očekivanje završetka radova na biljnom prečišćivaču, zatim završetak radova transfer stanice, kao i na sanaciji udarnih rupa i preko 90% posla je okončano. Takođe očekujemo za mjesec dana početak modernizacije loklanih puteva, koji će  ukupno stvoriti nove prilike za kvalitetan život naših građana“, naglasio je Agović, zaključio je portal.

Izvor: espona.me