Prema podacima Instituta za javno zdravlje u toj opštini trenutno ima 111 oboljelih od koronavirusa i sada se nalazi u crvenoj Covid zoni. Međutim predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić kaže da to nijesu ažurirani podaci. „Ta nova mjera je građane i nas u lokalnoj upravi i Opštinski štab za zaštitu i spašavanje pomalo iznenadila. Zato što, na osnovu podataka
Doma zdravlja, na današnji dan u Opštini Mojkovac ima 75 aktivno oboljelih od koronavirusa. Međutim, na listi IJZ-a stoji 111. To je ta granica koja nas uvodi u crvenu zonu”, poručio je Mišnić.

Ranko Mišnić

On smatra da su nove mjere stroge. „Jednostavno nas je zateklo kad je juče Mojkovac došao u situaciji da je zatvoren. Nešto što je značajno za našu Opštinu su ti lokali koji rade. U Mojkovcu se vodi računa o svim propisanim mjerama. Građani su poštovali mjere. Naravno, sve to ne može da se dobro iskontroliše. Kroz razne naše navike, obaveze porodične, ipak dođe do nekih narušavanja mjera”, kazao je Ranko Mišnić za agenciju Mediabiro. Dodao je da se poštovanje mjera kontroliše svakoga dana. „Svakodnevno, s inspekcijskim organima kontrolišemo poštovanje mjera koje su predočene. Sanitarna inspekcija iz Bijelog Polja dolazi uz pratnju Komunalne policje i ide kod oboljelih u kontrolu”, rekao je predsjednik Opštine Mojkovac.

Izvor: mediabiro