Izdavaoci privatnog smještaja u Kolašinu kažu da je popunjenost njihovih kapaciteta trenutno niska i da se nadaju otvaranju granica sa zemljama Zapadne Evrope odakle tradicionalno imaju najviše posjetilaca.

Trenutna popunjenost hotelskih kapaciteta u Kolašinu je oko 40 odsto u odnosu na isti period 2019, a popunjenost u privatnim smještajima je nešto slabija, kazao je direktor TO Kolašin.

Najviše gostiju dolazi sa primorja i iz centralnog dijela Crne Gore, a najviše inostranih gostiju koji borave u Kolašinu su Izraelci, objavio je Portal Analitika.

U lokalnoj turističkoj organizaciji su zbog koriona virsusa oprezni u procjenama kakva će biti ovogodišnja ljetnja sezona.

U poređenju sa 2019. godinom naredni period, naredni buking, je na nivou od nekih 30 do 35 procenata. Svakako ovo ljeto će karakterisati veliki broj last minute rezervacija. Svi se trude svi daju svoj maksimum kako bi doveli što veći broj gostiju u naš grad, naglašavaju u TO Kolašin, istakla je Analitika.

Kolašin turistima nudi brojne mogućnosti za aktivni turizam, a uspostavljena je saradnja sa preduzećima “Željeznice CG” i “Srbija voz” i svi oni koji kupe voznu kartu mogu ostvariti popuste u određenim hotelima ili turističkim agencijama u Kolašinu, zaključio je portal.

Izvor: espona.me