„Došlo je do stabilizacije epidemiološke situacije. Trenutno je u Crnoj Gori oko 1000 aktivnih slučajeva i taj trend je i dalje opadajući. Crna Gora danas u tom smislu stoji puno bolje nego prije par mjeseci i puno bolje u odnosu na naše glavne turističke konkurente. To je važno kada gosti biraju gdje će da putuju“, rekao je na sjednici Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. Dodao je i da Crna Gora dobro stoji i kada je u pitanju vakcinacija.

„25 procenata odrasle populacije u Crnoj Gori je vakcinisano. Svi kao društvo moramo da uložimo trud da motivišemo, pogotovo starije građane da se vakcinišu“, naglasio je ministar.

Milatović je rekao da su najave za ovu godinu, kada je u pitanju aviodostupnost, veoma dobre.

„Par kompanija će ove godine po prvi put letjeti za Crnu Goru, npr. aviokompanije iz Izraela, Kazahstana, Švajcarske…“, kazao je Milatović.

Kada je u pitanju dolazak turista i ulazak stranaca u Crnu Goru, podaci koje dobijaju od Uprave policije su, kaže, ohrabrujući.

„Broj stranaca koji je u toku protekle sedmice ušao u Crnu Goru je na oko 70 % u odnosu na isti period 2019. godine“, rekao je ministar.

Izvor: mediabiro