Novi objekat Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju uskoro će u potpunosti biti pokrivena krovom, čime će se steći uslovi za nastavak zanatskih radova u unutrašnjosti, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

U toku su i armirno-betonski radovi na nekoliko građevinskih pozicija, a jedna od njih je fiskulturna sala, objavio je Portal CDM.

“Riječ je o jednoj od najvećih investicija Vlade i Uprave javnih radova u oblasti obrazovanja na sjeveru zemlje, ugovorene vrijednosti blizu 5,4 miliona eura, od čega je do danas realizovano nešto više od dva miliona eura”, naglasili su u Upravi.

Realizacijom te investicije, dodaju, znatno će biti unaprijeđen kvalitet nastave, a učenicima i nastavnom osoblju biće omogućen rad u skladu sa najvećim školskim standardima.

“Predviđeni rok završetka građevinskih radova je sredina naredne godine, kako bi škola bila spremna da primi oko 1.200 učenika u dvije smjene na početku školske 2021/22. godine”, naveli su u Upravi javnih radova.

Objekat je na oko 8.000 kvadratnih metara projektovan kao savremen i funkcionalan, pri čemu se vodilo računa ne samo o namjeni, već i o ambijentu u kojem će se nalaziti.

“Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije”, pojašnjavaju iz Uprave, istakao je CDM.

Za muzičku školu previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje.

“Stvaranjem uslova za početak nastave u novom objektu, postojeća zgrada škole “Dušan Korać” biće srušena, a na toj lokaciji naći će se sportski tereni i slobodne površine”, poručuju iz Uprave javnih radova, zaključio je Portal.

Izvor: espona.me