Edukativni materijal

Dom zdravlja Kolašin u okviru koga djeluje Savjetovalište za reproduktivno zdravlje sproveo je akciju „Borba protiv karcinoma dojke“, u okviru nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.  Trodnevna promocija zdravlja uz poštovanje epidemioloških mjera počela je u holu Doma zdravlja 18, potom je nastavljena na Trgu borca i Trgu Vukmana Kruščića 19 i tokom jučerašnjeg dana.

Pod sloganom: „Da li je pravo vrijeme sad – uvijek je pravo vrijeme za preventivni pregled dojke“, građankama su podijeljene brošure i drugi edukativni materijal a sprovedena je i anketa.   Pojedine  Kolašinke su se odlučile da se uključe u skrining dojke.  Time su učinile prvi korak u očuvanju svoga zdravlja jer su preventivni pregledi najvažniji u otkrivanju i ranom suzbijanju te opake bolesti.

Poruka, upućena svim ženama je da se na vrijeme otkrije i pobjedi karcinom dojke, a u kolašinskom domu zdravlja najavljuju i više ovakvih akcija godišnje, a ne samo u  oktobru, jer je oktobar mjesec posvećen borbi protiv karcinoma dojke.

Piše: N.S