Likovna radionica za djecu u organizaciji  JU CZK  „Nenad Rakočević“  u Mojkovcu, završena je kolektivnom izložbom 10.06.2021. godine. Likovna radionica organizovana je po treći put zaredom. Mentor mr Mladen Blažević osmislio  je  i realizovao ovu aktivnost. Poštujući epidemiološke mjere učesnici su radili u nekoliko grupa. Izložba je bila dobro posjećena. Mladi autori su uz žagor i osmijehe pokazivali svoje radove.

Crtačkim tehnikama i slobodnim temama istovremeno oslobađamo talenat i izoštravamo percepciju, čineći vezu između ljubavi, talenta i opažanja obogaćujući duh.  Sve će to uticati na bolje razumijevanje slobode kreativnosti i opšte slobode u daljem razvoju, riječi su mr Mladena Blaževića.

Sa likovnog salona u Mojkovcu

Ponosni smo što u našem radu pažnju poklanjamo djeci i mladima.Ova radionica je podsticaj za razvijanje talenata ali i razvijanje interesovanja za kulturu, istakla je direktorica Ljiljana Jokić. Najavila je i druge kulturne događaje. Imperativ nam je vraćanje u normalne životne tokove sa spektrom kulturnih događanja, kazala je Jokić.

Piše: N.S.