Na južnom ulazu u Mojkovac, pored mostova na Tari, sa pogledom na bistre vode te u svijetu čuvene rijeke, nedavno je počeo sa radom Turistički info centar. Svi koji dolaze u Mojkovac, ili su samo u prolazu, moći će da na tom atraktivnom mjestu dobiju sve informacije, prvenstveno turističke, o mojkovačkom kraju, ali i šire, uz kafu, sok, ili neko drugo piće…

-Turistički info centar, u čijem sastavu je i Kaffe bar „Stari most“, otvorili smo u saradnji sa JP „Skijališta Crne Gore“, kako bi u jednom prijatnom ambijentu omogućili gostima da dobiju sve informacije o o turističkim potencijalima mojkovačkog kraja, od prirodnih atrakcija do ugostiteljske ponude, smještaja, cijena i svega ostalog što predstavlja turističi sadržaj našeg kraja, i tako ih uvjerili da ima mnogo razloga da dio odmora provedu kod nas. Pored toga, turisti će moći tu da se upoznaju i sa privredom Mojkovca i našim razvojnim planovima i izuzetno povoljnim uslovima za investitore,  jer su među turistima često i poslovni ljudi. Tu će moći da spoje i odmor i posao.  No, ni to nije sve. U našem Turističkom info centru, svi koji dođu, uz kraći odmor praćen visokoprofesionalnom uslugom u našem kafe baru, moći će da se detaljno, kroz propagandni materijal ali i razgovor sa zaposlenim, upoznaju i sa kompletnom turističkom ponudom sjevera Crne Gore, rekao je direktor Turističke organizacije, Petar Vučinić.

On je dodao da se ove godine ne mogu očekivati neki posebni efekti rada Turističkog info centra, jer je korona pokvarila planove.

-Ovog ljeta sezone nije ni bilo, izuzmu li se se neke manje grupe turista i oni koji su pojedinačno dolazili, što nije ostavilo nekog vidljivijeg traga na poslovanje turističkog sektora. Sve to je režirala korona, ne samo kod nas nego i u čitavom svijetu. Tu ništa nijemo mogli izmisliti koliko god se trudili i prije epidemije temeljno pripremili za sezonu, od koje smo očekivali rekorde. Vjerujem da će naredna godina biti bez epidemije i da će se tada pokazati koliko je Turistički info centar bio pravi potez, zaključio je Vučinić.

Piše:R.Ć.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime