Ponudu firme švajcarskih investitora „Brskovo Mine“, koja istražuje rudna ležišta na području nekadašnjeg rudnika „Brskovo“, sa namjerom da vrši i eksploataciju rude, za zakup 5 113 kvadrata zemljišta u mojkovačkoj biznis zoni „Babića Polje“, nadležna komisija Opštine ocijenila je kao blagovremenu i ispravnu. Opština će sa firmom koja je dobila zeleno svijetlo za ulazak u biznis zonu, uslove zakupa zemljišta regulisati posebnim ugovorom.

Izvršni direktor „firme „Brskovo Mine“, Ričard Bofi,  izjavio je, ranije, da će u biznis zoni izgraditi skladišta za pripremu i sječenje jezgra rude, izdvojenih tokom istražnih radova.

-Izabrali smo biznis zonu „Babića Polje“ zato što ona ima sve uslove koji su nam potrebni, od usluge i dobrog pristupa do odličnih uslova zakupa, što je veoma korisno za naš biznis. Namjeravamo da tu radimo narednih 15 godina, i ovo je prvi veliki korak za nas, jer započinjemo visokobudžetni projekat u Mojkovcu. U objektima u biznis zoni planiramo da zaposlimo od pet do petnaest radnika, što će zavisiti od razvoja posla. Kasnije, u procesu eksploatacije rude zaposlićemo 400 radnika, kazao je Bofi.

Piše:R.Ć.