Ekipe kolašinskog Doma zdravlja, sa direktoricom Jelenom Zindović, obišli su punktove u Barama Kraljskim, Manastiru Morača i Dragovića Polju.

Direktorica Jelena Zindović kaže da će posebnu pažnju posvetiti primarnoj zdravstvenoj zaštiti na seoskom području. Kolašin je prostrana opština i treba na organizovan način stići do svakog pacijenta.

– Zajedno sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva činimo napore da zdravstveni punktovi na seoskom području budu što bolje opremljeni. Prošle godine je rekonstruisan zdravstveni punkt u Manastiru Morači, a ove godine u februaru je završena rekonstrukcija zdravstvenog punkta u Dragovića Polju gdje će ekipa Doma zdravlja dolaziti jednom u 14 dana. U zdravstveni punkt u Barama Kraljskim će se dolaziti jedanput nedjeljno. Zdravstveni punkt u Manastiru Morači takođe će imati jedan put nedjeljno, ali će toga dana raditi i Montefarmova apoteka tako da će pacijenti moći da podignu propisanu terapiju. Od maja do kraja oktobra uvijek imamo povećan broj pacijenata u zdravstvenim punktovima – istakla je direktorica Zindović.

Izvor: pobjeda.me

Piše: Dr.Drašković

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime