Na podgorički aerodrom sletio avion kompanije Chair airlines koji je dovezao putnike iz Švajcarske, njih 140.
Ova kompanija imala je prvi let na relaciji Cirih – Podgorica – Cirih, i kako je rečeno, od sada će letjeti dva puta sedmično – četvrtkom i nedjeljom.


Kao što su iz aviokompanije Chair airlines i ranije najavili, popunjenost aviona bila je odlična.Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković rekao je da mu je zadovoljstvo što su dočekali kompaniju Chair airlines koja prvi put leti za Crnu Goru.
“Veliko zadovoljstvo nam je što švajcarski turisti iz zemlje koja  ima najveći bruto društveni proizvod po glavi stanovnika, jedne od najbogatijih i najuređenijih zemalja koja važi za zamlju koja je izuzetno pacifistički orjentisana a koja ima oko 75 posto planinske teritorije kao i Crna Gora. Putnici dolaze da uživaju u ljepotama naše zemlje bilo na obali bilo na planinama”, kazao je on.

Chair airlines će, kako je najavio, od juna mjeseca imati tri leta.

“Ovo nije prvi put da švajcarski turisti dolaze, oni su dolazili i ranijih godina preko puta kompanije Montenegro Airlines i Izy Yat u Tivtu gdje je promet u oba pravca bio oko 35 hiljada njihovih turista.  Možemo da kažemo da uz najave letova koje imamo za ovu sezonu a koji se
povećavaju iz dana u dan imamo za Podgoricu oko 30 operatera u najavi a za Tivat oko 20. Već imamo uspostavljenje linije koje su krenule iz Beč i za Istanbul, Luksemburg…Očekujemo jednu sezonu koja će biti mnogo bolja, tome se svi nadamo i da će sa imunizacijom koja je u toku ova
godina biti mnogo lakša i da će imati više turista”, rekao je on.
Kazao je i da je pogodnost za turiste iz Švajcarske i drugih zemalja je što su ih oslobodili PCR testova, iamju pogodnost da, ukoliko neko bude bolestan od korone, bude liječen besplatno u Crnoj Gori i da bez problema bude vraćen u svoju zemlju.

Izvor: mediabiro