„Sportska zona je definitivno jedan od najvažnijih i najdragocjenijih prostora koji se nalaze u neposrednoj blizini centra grada. Dodatnu važnost i vrijednost ovome prostoru daje činjenica da se nalazi pored obale Tare koja je sama za sebe originalna prirodna, ekološka i turistička vrijednost”, kazali su u lokalnoj upravi za Portal Kolašin .

Prema riječima Milosava Bulatovića, predsjednika Opštine Kolašin donošenjem Detaljnog urbanističkog plana „Sportska zona“ sadašnja lokalna uprava je pokazala koliko joj je stalo da se ovaj prostor valorizuje na pravi način, da bude sportsko-turistička ali i ekološka i prirodna prepoznatljivost grada.

„Potvrda da nam je stalo da cijeli prostor dobije uređenu formu je i asfaltiranje ulica u Naselju na Lugu. To su prvi metri asfalta koji su stigli u to naselje“, istako je on.

Foto: Opština Kolašin

„Kada je u pitanju sportska infrastruktura i objekti imamo situaciju da su Sportska dvorana i turističko-smještajni objekat „Doma mladih i Gorštaka“ u vlasništvu Uprave za imovinu, odnosno države. Dva otvorena košarkaška igrališta sa tribinama, teniska igrališta i fudbalski teren su u vlasništvu hotela „Bjanka“. Tu su još i fudbalski teren FK Gorštaka i teren sa vještačkom travom. Svi ti subjekti odlično sarađuju kada je u pitanju organizacija prestižne ponude sportskog turizma koju naš grad ima”, kazao je Bulatović i najavio nove investicije.

Dvorana „Play Maker“ – čeka novu fasadu, Foto: Portal Kolašin

„Razvoj ovoga prostora sastoji se u održavanju postojeće i izgradnji nove sportske infrastrukture. Prije svega mislimo na izgradnju fudbalskih terena i otvorenih terena za male sportove. Sa pozicije lokalne uprave na tome ćemo insistirati kroz saradnju sa nadležnim državnim organima kao dio priprema za organizaciju MOSI igara”, kazao je on podsjećajući da je Kolašin dobio domaćinstvo tih igara i vjeruje da će ta tradicionalna manifestacija nastaviti da se održava kada se stabilizuje stanje sa korona virusom.

Šetalište pored Tare, Foto: Portal Kolašin

„Logika urbanističkog razvoja i „širenja“ svakoga grada je da se približava rijeci. Kolašin će preko Sportske zone nastaviti da se organizovano, sa urbanističkim i inrastrukturnim skladom, približava uređenom prostoru pored Tare čija će zaštita uvijek biti u prvom planu. Potvrda toga odnosa je i izgradjeno Šetalište pored Tare koje je istovremeno „približilo“ ali i sačuvalo rijeku”, zaključio je on.

Rekonstruisana Sportska dvorana „Play maker“ u čiju rekonstrukciju je uloženo skoro 1,5 miliona eura iz Kapitalnog Budžeta, uvidom u katastar nepokretnosti ima teret, odnosno nema upotrebnu dozvolu.

Izvor: portalkolašin.me