Vanja Krgović Šarović

“ Sezona još traje bez problema, imamo sasvim dovoljno snijega i svi kapaciteti su u funkciji, Skijalište Savin kuk takođe radi punim kapacitetom”, kazala je ona.

Krgović Šaravić ističe da su ovih dana cijene u kolektivnom smještaju nešto niže, u odnosu na sami špic sezone.

“ Generalno, kada sumiramo rezultate možemo reći da smo zadovoljni posjetom za novogodišnje i božićne praznike. Posebno bi se osvrnula na skijalište Savin kuk, koje je ove godine zaista bilježilo znatnu posjećenost. Na to su svakako uticale idealne vremenske prilike te veoma dobra dostupnost Žabljaku”, rekla je ona.

Posjetom Ski centra Durmitor zadovoljan je i direktor Marinko Purić.

“ Tradicionalno je bila dobra posjeta za vrijeme praznika,ove godine se to produžilo i na ostatak januara.Mogu reći da smo napravili jedan izuzetan rezultat što se tiče dosadašnje zimske turističke sezone”, kazao je on.

Purić kaže da kada uporede proteklu godinu , ove godine prodatih ski pasova imaju 80 odsto više.

“ Što se tiče ukupnog prometa turističkog centra Durmitor,mogu da kažem da je on, u odnosu na prošlu godinu veći za 130 odsto, što je izuzetan rezultat”, kazao je Purić.

On ističe da ovaj centar svakodnevno priprema staze, te da su ove godine imali minimalni broj povreda na stazama.

“ Staze su bile otvorene u punom kapacitetu. Cijena jednodnevnog ski pasa iznosi 11 eura ,dok dodatne popuste ostvaruju građani Žabljaka, Šavnika i Pljevalja”, kazao je on.

Hotelijeri Žabljaka, uprkos epidemiloškoj situaciji zadovoljni posjetom. Kažu da najviše posjetilaca imaju iz regiona, dok su u najvećem broju zastupljeni domaći turisti.

Menadžer hotela Casa de pino, Danica Baranin kaže da su tokom ljetnje sezone, u njihovom hotelu dominirali su strani turisti, što nije slučaj sa zimskom sezonom, kada su ovaj hotel posjetili pretežno domaći turisti.

“ Posjećenost je mogla biti još bolja, međutim kovid mjere koje su uvedene nepsredno pred praznike su malo omele dolaske gostiju”, kazala je ona.

Iz hotela Pavlović kažu da su najveću posjećenost imali u prve tri sedmice od početka sezone.

“ Za prve tri sedmice, posjećenost je bila gotovo apsolutna.Turisti su bili uglavnom domaći, a  naš hotel uglavnom posjećuju porodice”,a kazao je menadžer Radosav Karadžić.

Izvor: mediabiro