Smještajni kapaciteti u opštini Kolašin trenutno su u potpunosti popunjeni, a rekordnu posjećenost bilježi i Ski centar Kolašin 1600. Sudeći po interesovanju, ali i novim epidemiološkim mjerama i vremenskim prilikama, postoje dobre najave i za drugu polovinu januara i početak februara, prenosi portal RTCG.

„Definitivno su izmjene epidemioloških mjera doprinijele tome da veliki broj gostiju posjeti Kolašin i da se poboljšaju najave za naredni period. Snijega ima dovoljno, a ski staze su odlično pripremljene“, kazao je direktor TO Kolašin Aleksandar Vlahović.

Otvoreni su gotovo svi smještajni kapaciteti, sa izuzetkom jednog hotela, a najveći broj noćenja su ostvarili gosti iz Crne Gore i Albanije.

Nakon popuštanja mjera, kako je Vlahović ocijenio za agenciju Mediabiro, očekuje se veći broj gostiju iz regiona.

„Trenutno možemo reći da je dosadašnji dio turističke sezone ispunio minimum očekivanja. Svakako imajući u vidu i vremenske uslove i trenutnu situaciju na skijalištima, sigurni smo da možemo očekivati koliko-toliko uspješnu turističku sezonu“, poručio je direktor TO Kolašin.

Posjetom, ali i vremenskim uslovima zadovoljni su i iz Skijališta Crne Gore. Sniježni pokrivač na skijalištu Kolašin 1600 premašio je jedan metar, a kompletna infrastruktura je u funkciji.

Kako je kazao direkor Skijališta Crne Gore Miloš Popović, juče je zabilježena rekordna posjeta na ski centru.

„Imali smo preko 900 skijaša, a još toliko ljudi je uživalo u ljepotama Bjelasice i ostalim ponudama ski centra“, naveo je Popović.

Usljed hladnog vremena, taj broj je danas nešto manji, pa se trenutno na ski centru nalazi preko 600 skijaša i još toliko ostalih posjetilaca.

https://www.youtube.com/embed/K_zOTLLiUCc?feature=oembed Uslovi za skijanje su besprekorni, a iz Skijališta se trude da svim zainteresovanima omoguće da uživaju u sadržajima ski centra.

„U planu nam je da ove godine riješimo problem sa parking mjestima, jer se na donjem ski centru gradi garaža kapaciteta 650 vozila. Ukoliko radovi budu tekli planiranomm dinamikom, očekujemo da će se parking izgraditi u ovoj godini“, kazao je direktor Skijališta Crne Gore.

Od početka godine do danas prodato je preko 6.000 ski pasova, a prema Popovićevim riječima, zaposleni se maksimalno trude da utiču na sprovođenje epidemioloških mjera.

On je u izjavi za agenciju Media biro pozdravio odliku ukidanja zabrane međugradskog saobraćaja.

„Sad je potražnja znatno veća, posebno kada su u pitanju turisti iz Albanije, susjedne Srbije, kao i Bosne i Hercegovine. Mnogi turoperatori se javljau, jer je ukinuta obaveza PCR testiranja, tako da je potražnja ogromna“, zaključio je Popović uz poruku da će se iz Skijališta potruditi da opravdaju očekivanja svih posjetilaca.

Izvor:portalkolašin