Predstojeća zimska turistička sezona na novom kolašinskom skijalištu „Kolašin 1600“, ove godine će zbog pandemije korona virusa, biti usmjerena na domaće goste, te će i cijenovna politika, za višednevne ski- pasove biti smanjena za deset odsto, kazao je direktor tog skijališta Saša Jeknić, u razgovoru sa medijima.

Jeknić ističe da je, celokupna infrastruktura ski centara „Kolašin 1600“ spremna da dočeka prve goste i nada se da će uskoro i padine Bjelasice da „obijele“, kako bi ljubitelji sniježnih sportova mogli da uživaju na skijalištu.

“Trenutno imamo akciju na sezonski ski-pas koja će trajati sve do 15. decembra, kada ćemo i zvanično, ukoliko nas vrijeme posluži, otvoriti zimsku turističku sezonu 2020/21. godine. Na akciji sezonski ski-pas za odrasle je 150 eura, dok je za djecu do 14 godina 80 eura”, rekao je Jeknić naglašavajući da kupljeni sezonski ski pas na tom skijalištu omogućava tri uzastopna dana skijanja na Olimpijskom centru Jahorina i isto toliko na nekom od skijališta kojima gazduju Skijališta Srbije.

Jeknić je istakao da je ski centar „Kolašin 1600“ ove godine unaprijedio svoju ponudu za strastvene skijaše, odnosno ima šest kilometara dužu stazu u odnosu na prošlu godinu, tj u ponudi je čak 10,5 kilometara uređenih ski-staza.

„Imamo jednu celokupnu i objedinjenu ponudu na našem skijalištu, da zadovoljimo afinitete svih posjetilaca. Sadržaju koje nudimo ove godine, pored dugih uređenih staza i usluga restorana i kafea „Troglava“ su poligon za obuku dnevnih skijaša, šestosjednu žičaru, dječji ski-lift. Zatim outdoor aktivnosti i to hiking, ture krpljama, nordijsko skijanje, team building aktivnosti, usluge transfera, rentiranje ski opreme kao i školu skijanja koje vode licencirani instruktori“, naglasio je Jeknić i podsjetio da je i ove godine parking na ski centru besplatan.

Ono što je specifično za ski centar „Kolašin 1600“ od samog otvaranja je i činjenica da su posebnu pažnju posvetili najmlađima, jer istini na ruku, u Kolašinu je skijanje od osnovnog sporta, prešlo na luksuz sve do otvaranja novog skijališta u vlasništvu države.

Kako je naglašeno prilikom zvaničnog otvaranja ski-sezone 2019/20, prepoznajući činjenicu da sve manje djece iz Kolašina skija, skijališta Crne Gore će nastojati da svi mališani sa lokalnog područja skijaju i uče da skijaju.

„Tamo gdje država ima vlasništvo nad ski centrima, kao što su Kolašin I Žabljak, djeca iz tih opština moraju da nauče da skijaju i neće ni jedno djete koje ima želju da skija ostati uskraćeno toga zato što roditelji nemaju novaca da plate ski pas. Svi će imati priliku da skijaju i uče da skijaju”, poručio je direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović prilikom otvaranja prošle ski-sezone.

Podsjećanja radi, Ski centar Kolašin 1600 svečano je otvoren je 16. Februara 2019. godine, presjecanjem crvene vrbce od strane premijera Duša Markovića, dok je prva skijaška sezona svečano otvorena 14. decembra prošle godine uz bogati zabavni program gostovanjem Indire Foce ex Colonia grupe. Prema podacima od početka izgradnje pa sve do otvaranja ski sezone 2019/20 u to skijalište je investirano oko 17 miliona eura.

Izvor: portalkolasin.me