Čitava ovogodišnja turistička sezona u poznatom mojkovačkom kampu „Eko oaza“, u kanjonu Tare, stala je u jedan prošlogodišnji dan, i to prosječan. Šta onda da vam pričam. Ovo je pravi kolaps, a baš smo i mi, kao i svi mojkovački ugostitelji i turistički poslenici očekivali da će ovo biti rekordna sezona. Pripremili smo se kao nikada ranije, ali uzalud. Umjesto očekivanih turista dobili smo, nažalost, neučekivanu koronu, rekao je Dnevnim novinama vlasnik kampa, Rade Đurišić.

Jedna od plaža na Tari

On je dodao da se nada da će naredna sezona biti ona prava, ali da još ništa ne ukazuje da će se to i dogoditi.

Rade Đurišić

-Korona virus je, koliko pratim dešavanja, još uvijek nepoznanica i za struku i nauku. Prisutan je svuda, ne posustaje, on vlada svijetom. Bojim se da će to potrajati i da ni naredne godine neće biti turističke sezone, iako se nadam da se ovogodišnja nikad neće ponoviti, kazao je Đurišić.

Kamp „Eko oaza“ nalazi se u Dobrilovini kod Mojkovca, pored regionalnog puta prema Đurđevića Tari, pored prašume crnih borova u Crnim Podima, u neposrednoj blizini rijeke Tare i njenih skrivenih plaža. Ni Zabojsko jezero nije daleko. Gostima, a 90% su do sada bili strani turisti (ovog ljeta nije bilo skoro nikog), na raspolaganju su udoban smještaj, rafting, ribolov, džip safari, biciklizam u netaknutoj prorodi, jahanje, izleti,  planinarske ture, i poslovično gostoprimstvo porodice Đurišić. „Eko oaza“ je pravi porodični biznis, začinjen domaćim proizvodima sa njihovog imanja koje se naslanja na prostor prostranog kampa. Sve to turisti, posebno stranci, itekako cijene, rado dolaze i ostaju čak i po desetak dana. Tako je godinama unazad, osim ovog ljeta. Uostalom,  poznati turistički vodič „Loney planet“ proglasio je prije nekoliko godina „Eko oazu“ za destinaciju broj 1. tog tipa na sjeveru Crne Gore.

Piše:R.Ćetković; Izvor: Dnevne novine