Pljevaljsko preduzeće „Lokalni putevi“ doo tokom ove građevinske sezone intenzivno radi na modernizaciji i nasipanju makadamskim zastorom lokalnih i nekategorisanih puteva na veoma razgranatoj putnoj mreži Pljevalja.

U kvalitet, dinamiku izvođenja radova i opravdanost sanacije prioritetnih makadamskih puteva u Pljevljima uvjerili su se i predstavnici Opštine Pljevlja Mervan Avdović – potpredsjednik, Zoran Čolović – sekretar Sekretarijata za stambeno – komunalne poslove saobraćaj i vode i Dragan Jovović – direktor preduzeća „Lokalni putevi“, koji su obišli mjesnu zajednicu Bukovica i radove na sanaciji puteva na ovom području.

U Bukovici, koja je deseta mjesna zajednica obuhvaćena tekućom građevinskom sezonom u Pljevljima, sanirano je preko 50 kilometa makadamskih puteva, a u narednih nekoliko dana, očekuje se završetak radova i prelazak u MZ Potkovač.

Ulaganja u nekategorisane puteve

Potpredsjednik Opštine Pljevlja Mervan Avdović istakao je da su aktivnosti na modernizaciji lokalnih i neaktegorisanih puteva u MZ Bukovica dio Plana Opštine Pljevlja da se tokom ove građevinske sezone u sanaciju, nasipanje i presvlačenje makadamskim zastorom utroši preko 500.000,00 eura.

 „U prethodnom periodu, Opština Pljevlja je za sanaciju i modernizaciju 1.840 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva izdvojila oko 1,7 miliona eura. Na nasipanje makadamskim zastorom ugrađeno je oko 150.000 m³ mase. Planirano je da se tokom ove godine u modernizaciju puteva u pljevaljskim selima ugradi dodatnih 10.300 m³ mase i sanira oko 120 kilometara makadamskih puteva“, istakao je Avdović.

Avdović je podsjetio da je lokalna uprava u prethodnom periodu izdvojila oko 1.5 milion eura za presvlačenje asfaltnim zastorom 26 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva teritorije opštine Pljevlja, a za tekuću godinu najavio je dodatna ulaganja Opštine u asfaltiranje 11 kilometara puteva vrijednosti čak 670.000 eura, a Opština Pljevlja je raspisala tender za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

Izvor: pljevlja.me