U Kolašinu, trenutno se gradi sedam luksuznih hotela, koji će svojim sadržajima obogatiti turističku ponudu.

Izgradnja ovih hotela i turističke infrastrukture će u značajnoj mjeri doprinijeti tome da poljoprivredi proizvođači uspješno plasiraju svoje proizvode na sjeveru i smanjiće troškove transporta tih proizvoda”, citirao je Portal RTCG izjavu Milovana Vlahovića, iz Udruženja klasterska inicijativa.

U lokalnoj TO kažu da je do sada u tom gradu nedostajalo hotela visoke kategorije.

Za pet godina Kolašin vidimo kao jedan od vodećih skijaških centara u regionu”, kaže Aleksandar Vlahović– direktor TO Kolašin, istakao je RTCG.

Prema navodima tog medija, u Kolašinu se trenutno gradi sedam hotela sa četiri i pet zvjezdica. Blizu skijaških staza niče pet turističkih objekata, što će kako vjeruju u lokalnoj upravi, obogatiti ponudi i privući goste iz cijelog svijeta.

To je dokaz da ovdje postoje značajni resursi koji su počeli da se realizuju na pravi način. Mi ćemo ovdje imati na 100 novih ležajeva i veliki broj radnih mjesta i mi sada vjerujemo da će mladi svoj život vezati za ovaj kraj”, poručuje Milosav Bulatović– predsjednik Opštine Kolašin, naglasio je RTCG.

Ono što je izvjesno jeste da će ove zime dva kolašinska skijališta biti spojena, što će začiti i više od 46km skijaških staza, zaključio je portal.

Izvor:espona.me