Sastanak premijera Krivokapića i pet ministara sa predstavnicima kompanije Tara Resources u vezi planirane višemilionske investicije u rudnik Brskovo u Mojkovcu predstavlja temu saopštenje Ministarstva kapitalnih investicija.

Održan je sastanak predstavnika pet ministarstava Vlade Crne Gore sa predstavnicima kompanije Tara Resources u vezi planirane višemilionske investicije u rudnik Brskovo u Mojkovcu.

Sastanku su, ispred Vlade prisustvovali predsjednik Vlade Crne Gore, g. Zdravko Krivokapić; ministar kapitalnih investicija g. Mladen Bojanić; ministar finansija i socijalnog staranja g. Milojko Spajić; ministar ekonomskog razvoja g. Jakov Milatović; ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede g. Aleksandar Stijović i ministar ekologije, g. Ratko Mitrović kao i državni sekretari g. Marko Perunović, Aleksandar Ašanin i Danilo Mrdak.

Ispred kompanije Tara Resources bili su prisutni g. Chris Janes, izvršni direktor, g. Richard Boffey, generalni menadžer rudnika Brskovo, g. Petar Marković, menadžer za zaštitu životne sredine u Tara Resources i g. Milan Niković, konsultant.

Učesnici sastanka su razgovarali o svim benefitima projekta kao i mogućim negativnim uticajima sa posebnim fokusom na zaštitu životne sredine i kulturno istorijsko bogatstvo lokacije zahvaćene projektom.

Analizirala su se različita rješenja i dogovoreno je da kompanija Tara Resources dodatno razmotri sve sugestije koje su njihovi predstavnici dobili tokom sastanka od predstavnika Vlade, o čemu će, vrlo brzo, resorna ministarstva uključena u ovaj projekat biti informisana, a sve u cilju pronalaženja najboljeg rješenja kako za lokalnu zajednicu i Crnu Goru u cjelini tako i za strateškog investitora, zaključuje se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija.

Izvor: espona.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime