U najnovijem šesnaestom broju međunarodnog naučnog časopisa za filozofiju medija IN MEDIAS RES objavljen je naučni rad autora mr Željka Rutovića, Tijelo – medijski narcizam(The body: Narcissism of the Media).

Predmetni rad ukazuje da popularna medijska spektakl industrija instrumentima “zavođenja“ proizvodi “dobrovoljnu saglasnost“ čovjeka u prihvatanju, oponašanju i vredonosnoj distribuciji korporativno-potrošačke kulture.

mr Željko Rutović

Rad problematizuje socijalno-kulturološku fenomenologiju transfiguracije, prikazivanja i doživljaja tijela u medijskom optikumu instrumentalizacije, stereotipizacije i hibridizacije narcizma kao prikazivačkog načela medijskog iskustva.

Inače u ovom broju renomiranog časopisa – filozofske, sociološke, mediološke i humanističke misli, naučno se između ostalog obrađuju teme: Kritika u eri vladavine medija, Filozofija i svjesnost u budućnosti, Humanistička sociologija, Sloboda na rubu novih medija, Televizija i ljudska duša.

Izdavač časopisa, koji izlazi u elektronskom obliku, je Centar za filozofiju medija i mediološka istraživanja iz Zagreba.

Glavni i odgovorni urednik časopisa je prof dr Sead Alić, autor više knjiga iz oblasti filozofije medija.

Piše: F. Obadović

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime