I ove, kao i predhodnih nekoliko godina, radnici mojkovačkog Komunalnog preduzeća „Gradac“ troše reprezantaciju svog direktora, a on  im, pored toga,  u slučaju potrebe pomaže i radom na terenu. Ta, u Crnoj Gori vjerovatno jedinstvena praksa ustanovljena je prije nekoliko godina.

-Imam reprezentaciju ali ona već nekoliko godina ide radnicima. Kada oni, recimo, danima čiste snijeg uz plaćen prekovremeni rad, ili kada su veliki kvarovi ili poplave, radim sa njima na terenu, oni idu u neki od restorana na ručak, a ja kući. Oni tada moraju imati pojačanu ishranu, zaslužuju to. Što se mene tiče, ja jednostavno ne želim da potrošim na taj način ni jedan jedini cent para preduzeća. To je moj princip, i radnici ga veoma cijene što pokazuju maksimalnim angažovanjem na poslu, kaže direktor, Predrag Smolović.

On objašnjava i zbog čega zajedno a radnicima često radi na terenu.

Predrag Smolović

-Ja nijesam, kao što ni moj predhodnik, sada predsjednik opštine Ranko Mišnić, direktor samo od kancelarije, od čitanja izvještaja poslovođa, potpisivanja papira i dočekivanja gostiju. Kad završim administrativne poslove, nakon toga, kad god je potrebno, na terenu sam sa radnicima.  Nijesam tu da ih gledam već radim sa njima. Zimi, na primjer, kad snijeg treba neprekidno čistiti, radnik mora da odmori. Ja sam onda tu, sjedam za mašinu, i radim sve dok se čovjek ne vrati sa zaslužene pauze. Tada smo radnik i ja potpuno isti i to sve zaposlene izuzetno motiviše. Niko ne kaže ne mogu ili neću, zato i uspješno završavamo svaki posao, što građani posebno cijene, pojasnio je Smolović.

Piše: R.Ć.

Izvor: Dnevne novine