Opština Mojkovac će i ove godine dodijeliti književnu nagradu „Božo Bulatović“, ustanovljenu prije osam godina. Nagrada će, po odluci žirija na čijem čelu je Bogić Rakočević, kao i ranije, biti uručena jednom od autora iz Crne Gore, za ukupno književno stvaralaštvo ili neko književno djelo, nezavisno od žanra.

Božo Bulatović

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu nagrade, u pisanoj formi sa obrazloženjem, imaju organizacije, institucije, pojedinci i članovi Savjeta za dodjelu nagrade, i to do 20-og ovog mjeseca, precizirano je konkursom.

Predsjednik Skupštine Opštine, Dragan Mrdak, pozvao je sve zainteresovane da predlože kandidata i predlog do planiranog roka upute na adresu Opštine –Sekretarijat za opštu upravu, društvene djelatnosti i kadrovska pitanja, sa naznakom „za književnu nagradu „Božo Bulatović“. Predlog se može poslati i na mail: opstinamojkovac@t-com.me.

-Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je Opština Mojkovac objavila Konkurs za književnu nagradu koja nosi ime našeg Boža Bulatovića. Na ovaj način Mojkovac iskazuje poštovanje prema ovom izuzetnom čovjeku, piscu, intelektualcu, borcu za Crnu Goru, koji je po svom radu prepoznat ne samo u Mojkovcu i Crnoj Gori, već i šire. Zato ova nagrada po mnogo čemu prevazilazi lokalni karakter. To, uostalom potvrđuju i njena tradicija i dosadašnjih pet dobitnika, koji pripadaju samom vrhu crnogorske književnosti. Vjerujem da će i ovog puta nagrada otići u prave ruke, na adresu nekog od književnika, a ima ih dosta, koji zaslužuje i priznanje i poštovanje i nas i budućih generacija, kazao je Mrdak.

Piše:R.Ćetković