Lokalna uprava će u toku ove godine raditi na modernizaciji i urabanizaciji prostora u samom centru Petnjice. Jedna od prvih aktivnosti u toku ove godine biće izgradnja potpornog zida i sanacija klizišta koje se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Opštine, zgrade Centra za socijalni rad i Zavoda za zapošljavanje. Nakon čega će se, u okviru glavnog projekta za uređenje centra Petnjice, raditi na izgradnji nekoliko parking mjesta, kao i na uređenju lokacija za odlaganje komunalnog otpada.

„Ovaj prostor ćemo kultivisati na način što ćemo stvoriti prostor za parking i tako što ćemo, prostor za šetalište, stepeništem povezati do lovačkog doma. Tako da će ovo izgledati kao jedna lijepa i urbana cjelina. Vrijednost radova je oko 30 hiljada eura, a sredstva je obezbijedila lokalna uprava dok je građevinska firma “Bihor”, izvođač radova.

Samir Agović

Očekujem da će se ove aktivnosti završiti za oko mjesec dana. Moramo uzeti u obzir činjenicu da ima dosta posla oko pripremnih radova i da je neophodno ukloniti jedan veliki dio zemljišta izazvanim klizištem u neposrednoj blizini”, istakao je predsjednik Opštine, Samir Agović.

Izvor: petnjica.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime