U atmosferi u kojoj se svoj dočekuje srcem i toplinom duše koja zrači, Grba je prekidan čestim aplauzima posjetilaca koji nijesu krili zadovoljstvo što im je došao u goste čovjek istinskog nacionalnog osjećaja i borac za očuvanje Crne Gore, njenih tradicionalnih vrijednosti, slobodarske misli i neskrivenog patriotizma.

Zadovoljstvo što je među svojima u Lovćencu, od Crnogoraca od kojih se patriotizam uči, jasno se vidjelo na licu našeg pjesnika i aforističara. Osjećala se sprega, povezanost kojoj daljina ne smeta, uzajamno poštovanje i ljubav.

Lovćenac je naš obraz, naše čojstvo i poštenje. Suočen sa udarcima svake vrste on stoji kao vertikala i izazov udarima od kojih jača. Samo da mi u domovinu pružimo ruku i pomognemo. Toliko koliko njima treba, možemo u svakom trenutku.

Ovako se čuva vlastita istorija i tradicija. Dragan Mitov Đurović, Radojica Grba i Željko Rutović među naše velikane u Lovćencu

Toplim riječima kojima su slikali Grbu, publici su se obratili publicista i kulturolog mr Željko Rutović i novinar Dragan Mitov Đurović.

Radojica Grba, između ostalih, autor je knjiga poezije: San nebom šeta zvijezdu, Kovitlac, Otišli da poginu, Prebiranje svijeta.

Za zbirku aforizama Šta li je iznad popadije? Grba je dobitnik priznanja ovogodišnjeg dvadeset prvog Festivala humora i satire iz Danilovgrada.

Iz štampe će uskoro izaći i knjiga dječje poezije Radojice Grbe, čija je recezentkinja ugledna novinarka i poetesa iz Kotora Dubravka Jovanović.

Grba se zahvalio domaćinu na divnom dočeku, a od njih dobio Zahvalnicu za doprinos očuvanju kllturnog, jezičkog i nacionalnog identiteta Crnogoraca u Lovćencu.

Dragan Mitov Đurović, Željko Rutović i Radojica Grba položili su cvijeće na spomenik palim borcima u NOB i žrtvama fašističkog terora od 1941-1945. godine.

Položen vijenac na spomenik žrtvama fašističkog terora

Izvor: skala radio