Salon “Ivangrad” hotela “Berane” bio je premali da primi sve one koji su bili zainteresovani da prisustvuju uspješnoj promociji knjige “U sjenci Feminog oraha”. Pomenuta knjiga, inače prvjenac autora Adema Ada Softića, nedavno je izašla iz štampe, a promocije su već održane u Beogradu i Novom Sadu.

Kako je saopšteno, sinoćnja promocija knjige je uveličala obilježavanje četvrte godišnjice od svečanog otvaranja rekonstruisanog i adaptiranog Hotela Berane.

U promociji ove knjige su učestvovali: Slobodan Vuković, Ljerka Petković, Mišo Korać, Draško Došljak, koji su, svako iz svog ugla, dali svoj pogled na Softićevu knjigu, a promociju je svojim stihovima posvećenim Limu dodatno oplemenio pjesnik Dale Ćulafić.

Kako su isticali promotori knjige, priče objavljene u njoj dirnuće svakog Beranca, ali i onog koji je samo dio života proveo u tom gradu I koji je upoznao neke od vrijednosti koje su nekad živjele u njemu. Podsjećali su na neke od urbanih legendi Berana, koje je svojim emotivnim pričama Softić, još jednom, vratio Beranama i Berancima.

Na kraju promocije prisutnima se obratio i autor, koji je, zahvaljujući se prisutnim i svima koji su pomogli izlazak knjige iz štampe i učesnicima promocije, u emotivnom govoru podsjetio na neke od primjera skladnosti života i kulture življenja u nekadašnjem Ivangradu i Beranama.

Moderator promocije u Beranama bila je pjesnikinja Kristina Babić.

Podsjetimo, knjiga “U sjenci Feminog oraha” nedavno je izašla iz štampe i predstavlja književni prvjenac Adema Ada Softića. Čini je 60 priča vezanih za ljude i događaje Ivangrada i Berana.

Izvor: espona.me