Teuta, Kraljica Ilira

Roman Miraša Martinovića „Teuta kraljica Ilira“ biće promovisan u  Bijelom Polju, u petak, 25. juna 2021. godine, u 19:30 časova,  u Kući Rista Ratkovića, u  okviru devetog Međunarodnog festivala – REFESTICON, koji je prošle godine  za isto djelo Martinoviću dodijelio Međunarodnu nagradu Zlatni zmaj.

O knjizi će, na bjelopoljskoj promociji, govoriti: Dragić Rabrenović, Blaga Žurić, Dragan Popadić i autor. Izdavači su: Javni emiter Radio Bijelo Polje i JU Ratkovićeve večeri poezije.

-„Miraš Martinović je o ilirskoj povijesti na istočnoj jadranskoj obali, a poglavito o slavnoj kraljici nesretne sudbine, napisao vehementnu knjigu koja ne donosi tek posebnu i trajnu književnu vrijednost, nego ujedno i čast i ugled crnogorskoj književnosti i naciji. Svakako i albanskoj („ima i drugih nego ti“ , reče Tin, a humanist kakav je Miraš  Martinović koji „misli i na druge“, to i ostvaruje.

Ovim riječima,   tekst sa naslovom  KNJIGA LJUBAVI I MUDROSTI, napisan povodom knjige Miraša Martinovića,  završava  ugledni hrvatski književnik Stijepo Mijović Kočan.

Piše: N.S.