“Govori mi ne idu dobro, bolja sam u vrištanju poslije uspješnog skoka. Velika je čast biti najbolji sporista Crne Gore. Hvala predsjedniku Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušku Simonoviću koji je vjerovao u mene, kao i Atletskom savezu”, kazala je Vuković na svečanom proglašenju najuspješnijih sportista i sportske selekcije Crne Gore u 2021. godini.

Marija je ove godine osvojila deveto mjesto na Olimpijskim igrama, a sa preskočenih 196 centimetara srušila je lični rekord u 2021.

Marija Vuković

Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je uvodnom dijelu da je ova godina bila prepuna izazova, ali da su predanim radom uspjeli da sve aktivnosti završe na pravi način.

„Imali smo veoma zahtjevnu organizaciju i pripremu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje smo pokazali zašto smo u svijetu prepoznati kao sportska nacija, velikog sportskog talenta“, istakao je Simonović.

Na Olimpijskim igrama, kako je rekao, „svoj trenutak slave“ ima li su individualni sportisti, Marija Vuković i Milivoje Dukić.

Simović je kazao da sa ponosom može da istakne da su imali prilike da vide sjajne nastupe pojedinica u timskim i individualnim sportovima, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

„Pored OI sjajne rezultate su ostvarili i seniori i juniori na Evropskim i Svjetskim takmičenjima koja su održana ove godine“, dodao je Simonović.

On je poručio da se mora pod hitno raditi na izmejna Zakona o sportu ili donošenju posebnog zakona u COK-u, ali izraditi novu strategiju razvoja sporta u Crnoj Gori.

Izvor: mediabiro