Danas je na Ski centru Kolašin 1600 bilo preko hiljadu posjetilaca. Uslovi za skijanje su idealni, staze su odlično pripremljene i kompletna infrastruktura skijališta je u funkciji – riječi su direktora Skijališta Crne Gore Miloša Popovića. 

„Pristupni put do skijališta je pročišćen u punom profilu , a saobraćaj održava Uprava policije. Kapacitet parkinga je više od 450 vozila, pa svi posjetioci danas mogu ugodno da borave na Ski centru. Ovim putem želim da se zahvalim Upravi policije i Upravi za saobraćaj jer su zajedno sa nama uložili ogromne napore da se obezbijedi sigurnost saobraćaja na putu, i nadam se da ćemo tako nastaviti i ubuduće“, naveo je Popović.

Iz Skijališta i narednih dana očekuju jako dobru posjetu – Visina sniježnog pokrivača prelazi jedan metar, što je, po Popovićevoj ocjeni, dovoljno da u narednom periodu skijačima omoguće ugodno i bezbjedno skijanje. 

„Od početka zimske turističke sezone do danas prodato je više od 3.500 skipasova, tako da su nam rezultati na zavidnom novou. I pored epidemioloških mjera koje su zaista zahtjevne , mi uspijevamo da obezbijedimo ugodan boravak svima, kao i  da maksimalno doprinesemo tome da se što bolje spriječi širenje virusa korona“, istakao je Popović.

Kako je dodao, najbrojniji su domaći gosti, kao i gosti iz Albanije.

„Međutim, imamo dosta  Rusa i Ukrajinaca na Ski centru, i mogu da kažem da su svi gosti veoma zadovoljni sa infrastrukturom Ski centra. Jednodnevni skipas iznosi 15 eura, dvodnevni 25 eura, trodnevni 35 eura, tako da mogu da kažem da, u odnosu na infrastrukturu kojom raspolaže Ski centar,  ovo su najpristupačnije cijene u regionu“, poručio je direktor Skijališta Crne Gore.

Izvor: mediabiro