U okviru Beranskog kulturnog ljeta, na sceni Centra za kulturu, petog jula ansambl Narodnog pozorišta iz Užica, odigrao je predstavu „D Pig“ . Riječ je o tri jednočinke Branislava Nušića: Svinja, Dugme i Кijavica, koje je adaptirao i režirao Branko Popović.

Sjajna  ekipa mladih glumaca: Vanja Кovačević, Branislav Ljubičić, Dejan Maksimović, Janko Radišić, vođeni iskustvom  Divne Marić, (koja već četiri decenije neprikosnoveno vlada scenom) priredili su pravi užitak beranskoj publici, odličnim Nušićevim tekstom i  izvedbom.

Nakon predstave razgovarali smo sa Divnom Marić, koja je između ostalog rekla: “Malo smo se bazirali da ovo bude kombinacija groteske i vodvilja i mislim da smo uspjeli u tome. Mladi je ansambal, ja sam među njima najstarija“

O gostovanju u beranskom Centru za kulturu i dugogodišnjoj saradnji koju imamao rekla je:

“Uvek se iskreno obradujem dolasku u Berane, prosto sam se srodila sa vama. Mi  u pozorištu stalno komentarišemo da Berane voli nas i mi volimo Berane. Volimo vašu publiku, volimo domaćine i ta interakcija je divna, kada se pomene Berane , kao da idemo u neki veliki centar, jer je ovde prelepo. Tako je bilo i sa prethodnim gostovanjima i predstavama : „Umetnost i dokolica“, „Narodni poslanik“ ,“Кraj vikenda“,“Odumiranje međeda“ i „Žanka“- sve je u superlativu, vi ste divni domaćini i verujem da će se ova saradnja nastaviti.“

Nama ostaje samo da se radujemo budućim projektima i ostvarenjima Narodnog pozorišta iz Užica, koje uvijek obraduje beransku publiku, zaključuje se iz Centra za kulturu Berane.

Izvor: espona.me