Stalni posao dobiće 20 radnika, a u sezoni će raditi najmanje još trideset Mojkovčana

Predsjednik i osnivač „Gintaš“ kompanije, Nedžip Nađi Doruom, posjetio je minule subote Mojkovac i razgovarao sa predsjednikom Opštine, Rankom Mišnićem, o  otvaranju fabrike za preradu voća u biznis zoni „Babića Polje“, na površini od 11.000 metara kvadratnih. Projekat je, kako je procijenjeno, „težak“ četiri miliona eura.

Prvi čovjek „Gintaša“, nakon obilaska nekoliko plantaža, pokazao  je posebno interesovanje za bobičasto voće. On je tom prilikom podsjetio da je izgradnje fabrike trebala da počne u junu, ali je planove pokvarila korona. Gospodin Doruom je kazao da će realizacija projekta početi čim to korona virus dozvoli. On je dodao da će fabriku graditi radnici i stručni tim iz Turske, odakle će biti dopremljena i potrebna oprema.

Predsjednik Opštine, Mišnić, izrazio je zadovoljstvo namjerama kompanije „Gintaš“ da otvori fabriku u mojkovačkoj biznis zoni.

g. Doruom sa predsjednikom MIšnićem

-Ovo je potvrda da mi u biznis zoni nudimo izuzetno povljne uslove za invetitore. Zaposliće se tu dosta ljudi u fabrici a svoje mjesto i interes imaće i brojni proizvođači voća. U ovom do sada nezabilježenom udaru virusa, koji je uzdrmao čitav svijet, posebno u oblasti turizma, riješenost kompanije „Gintaš“ da kod nas otvori fabriku, ima izuzetnu težinu. Očekujemo, naravno, i druge investitore, koji su prije korone najavili dolazak u Mojkovac. Uz pokrenute i djelimično završene projekte lokalne uprave, podržane od Vlade Crne Gore, poput izgradnje ski centra, našoj sredini se osmjehuje bolja i vedrija budućnost sa investitorima kao što je gospodin Doruom i njegova firma, zaključio je Mišnić.

Piše: R. Ćetković

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime