Predsjednik Vlade Crne Gore,  obišao je sa ministrima prioritetnu dionicu auto-puta od Smokovca ka Mateševu. Tom prilikom članovi Vlade obišli su komandni centar na Pelevom brijegu i upoznali  se sa objektima, opremom za upravljanje autoputem, osobljem, kao I  komandnim centrom  za praćenje i upravljanje saobraćajem i prezentaciju sistema. Premijer i ministri sastali  se sa glavnim izvođačem radova CRBS.

Premijer Abazović obišao prioritenu dionicu auto-puta

Predsjednik Abazović je istakao da je na auto-put došao u pratnji nekoliko ministara, ali da sledeći put želi doći sa punim sastavom Vlade na otvaranje 13. jula. U tom smislu, premijer je naveo da očekuje da izvođač do 5. jula prikupi svu potrebnu dokumentaciju za tehnički pregled i dostavi je najkasnije do 5. jula, čime bi se stvorili neophodni preduslovi za otvaranje 13. jula.

Predstavnik CRBS kompanije kazao je da vjeruje da će uz dodatne napore svih činioca koji učestvuju u njegovoj izgradnji, uspjeti da odrade neophodne radnje kako bi do 5. jula auto-put bio spreman za probni rad, a 13. jula za otvaranje.

Izvor: mediabiro