Forever Friends, humanitarna fondacija kompanije Fashion Company, koja od osnivanja pruža pomoć građanima Crne Gore, i u novoj godini nastavlja nesmanjenim tempom da brine o onima kojima je podrška najpotrebnija. Ovog puta, vredna donacija u vidu bolničke opreme, zaštitnih maski i poklon paketića za najmlađe, upućena je opštini Berane.

“Verujem da u ovim izazovnim vremenima humanost ispunjava život smislom, a empatija i solidarnost predstavljaju prioritet za sve nas. Zaista je poseban osećaj što sam u prilici da, kroz fondaciju na čijem sam čelu, pomognem Beranama, u koje su duboko usađeni koreni moje porodice. Grad mog rođenja za mene predstavlja simbol časti i iskonske snage i ova donacija je način da pružimo dodatno ohrabrenje i pomoć u jeku pandemije”, naglasila je Iva Babović– predsednica Forever Friends fondacije.

Podrška Opštoj bolnici Berane i njenim medicinskim radnicima

U znak zahvalnosti lekarima, medicinskim sestrama, laboratorijskim tehničarima i ostalom medicinskom osoblju regionalne Covid bolnice za severni region, koji su pokazali da ispod belog mantila kuca najveće srce, Forever Friends fondacija obezbedila je poklon paketiće za decu ovih heroja. 

U narednim danima fondacija će Opštoj bolnici Berane dostaviti 100 kompleta posteljine, kao i 30 paketa za tek rođene bebe na ginekološko-akušerskom odeljenju ove bolnice. Donaciju će uručiti predsednica fondacije Iva Babović, zajedno sa sekretarom Ministarstva zdravlja Crne Gore Veljom Čađenovićem.

Donacija maski za višekratnu upotrebu

Forever Friends je obezbedio 200 zaštitnih maski za najbolje sportiste i studente iz Berana, koji svojim postignućima pružaju pozitivni primer mladima i predstavljaju ponos cele opštine.

Poklon paketići za najmlađe

Podstaknuti željom da unesu radost u dečija srca, članovi fondacije pripremili su paketiće za preko 100 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Beranama, kao i 30 dece slabijeg materijalnog stanja iz Kolašina. Centri za socijalni rad ovih opština pobrinuće se da paketići stignu do mališana kojima su namenjeni. Predsednica Iva Babović obići će desetočlanu porodicu, kojoj će uručiti poklon pakete i na taj način joj ulepšati početak nove godine.

Forever Friends fondacija, koja deluje na teritoriji Srbije i Crne Gore, u protekloj godini donirala je Crvenom krstu Crne Gore 20.000 evra za kupovinu respiratora, kao pomoć u lečenju zaraženih virusom COVID-19. U okviru paketa donacije obezbeđene su i 72 tone brašna za najsiromašnije crnogorske opštine, kako bi lakše prevazišli težak period sa kojim se zajedno suočavamo.

Izvor:espona.me