U Pljevljima je danas i zvanično počela gradnja novog vrtića u mjesnoj zajednici Guke, vrijednog oko milion eura, kapaciteta za 70 – oro djece. Vrtić površine 500 m2 finansira Vlada Crne Gore kroz projekat sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope. Kamen temeljac za izgradnju vrtića koja će obuhvatiti i opremanje položili su direktor Uprave javnih radova Rešad Nudodžić i predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, a rok za završetak radova je 12 mjeseci.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam u ime Opštine Pljevlja dio događaja koji našem poslu daje poseban smisao, a to je upravo početak radova koji obilježivamo polaganjem kamena temeljca objekta u kome će pljevaljska djeca, a prije svega mještani mjesne zajednice Guke i obližnjih naselja za godinu dana dobiti novu ustanovu predškolskog karaktera. Danas smo poslije više od 40 godina svjedoci izgradnje novog vrtića u Pljevljima, koji će prema projektu biti jedna od najsavremenijih predškolskih ustanova u Crnoj Gori“, saopštio je u svom obraćanju predsjednik Opštine Pljevlja.

Golubović je istakao da je Opština Pljevlja ustupila Ministarstvu prosvjete građevinsko, o trošku Opštine komunalno opremljeno zemljište površine 1.700 m2 čime je, kako je naglasio pokazala da je odličan partner Vladi Crne Gore u svim projektima koji se tiču unaprjeđenja kvaliteta života u našem gradu.

Počeli radovi na izgradnji vrtića

„Odgovoran odnos Vlade Crne Gore prema sjevernom regionu naše države, potvrđuje se kroz ovakav i slične projekte. Želim posebno naglasiti da su u prethodnom periodu u Pljevljima rekonstruisane skoro sve osnovne škole, Srednja stručna škola. Siguran sam da će u narednom periodu to biti slučaj i sa Gimnazijom „Tanasije Pejatović“, a sve u cilju obezbjeđivanja optimalnih uslova za boravak đaka i profesora, ali i radi podizanja kvaliteta nastave i sadržaja koje škole mogu da pruže đacima“, kazao je Golubović.

On je najavio i skoriju izgradnju sportskog igrališta sa tartan podlogom u naselju Gagovića imanje, koju Opština Pljevlja realizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta, kao i ulaganja pljevaljske lokalne uprave u izgradnju potpuno novih i održavanje starih dječijih igrališta na više lokacija u gradu: u parku Stražica, naseljima Zlodo, Potrlica i na igralištu Pavina njiva.

Direktor uprave javnih radova Rešad Nuhodžić u obaćanju medijima izrazio je zadovoljstvo što je objekat vrtića na Gukama prepoznat kao značajan kapitalni projekat koji finansira Vlada Crne Gore.

“Realizacijom projekta će se stvoriti bolji uslovi za boravak djece, osigurati nova radna mjesta i obezbjediti kvalitetniji uslovi za rad zaposlenih. Uprava javnih radova je sprovela postupak javnih nabavki i došla do odgovornog izvođača – doo „Tehnogradnja“ iz Pljevalja i već danas mogu reći, da će za godinu dana ovaj objekat biti otvoren za oko 70 mališana“, kazao je Nudodžić i podsjetio da je u Crnoj Gori zahvaljujući saradnji i aranžmanu Vlade Crne Gore i Razvojne banke Savjeta Evrope u proteklom periodu izgrađeno sedam vrtića ukupne vrijednosti oko 13 miliona eura, kao i  da su zaključeni ugovori za izgradnju još 3 vrtića ukupne vrijednosti 4,5 miliona eura, a u toku su pripreme tehničke dokumentacije za izgradnju drugih objekata ovakve namjene u Crnoj Gori.

„Ono što sa ponosom mogu danas da kažem jeste da je izgradnja ovog vrtića na Gukama dokaz posvećenosti i istrajanju Vlade Crne Gore u unaprijeđenju obrazovnog sistema Crne Gore“, zaključio je direktor Uprave javnih radova.

U objektu vrtića na Gukama biće izgrađena i po najsavremenijim standardima organizovana kuhinja  koja će kao centralna zadovoljiti potrebe na nivou kompletne JU „Eko bajka“ u Pljevljima, a na ovaj način će se sa ove centralne lokacije pripremati hrana za preko 400 pljevaljskih mališana.

Izvor: pljevlja.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime