Projekat – Unapređenje infrastrukture za razvoj malog biznisa u opštinama Plav i Petnjica – koji finansira Kraljevina Norveška sa 54 650 USD i Opštine Plav i Petnjica sa 8 247 USD biće realizovan za 10 mjeseci. U prvih 5 mjeseci projektnih aktivnosti ćemo izgraditi i opremiti po 5 drvenih kućica koje će se nalaziti na atraktivnim lokacijama u Plavu i Petnjici, zatim ćemo 4 mjeseca za vrijeme projekta i 8 mjeseci nakon isteka projekta kućice dodjeliti proizvođačima domaćih proizvoda na potpuno besplatno korištenje. Objekti će biti opremljeni solarnim panelima i biće energetski nezavisni tako da proizvođači koji dobiju objekte na korištenje neće imati nikakvih troškova.  Projekat će uspostaviti saradnju opština Plav i Petnjica koja će u budućnosti biti još bolja.” – istakao je nosioc projekta, menadžer Opštine Plav Merdin Purišić.

“Norveška za vas”

Projekat koji će se realizovati u Opštini Plav u saradnji sa Opštinom Petnjica odnosi se na osnaživanje lokalnih proizvođača, kroz nabavku po pet drvenih kućica za prodaju tradicionalnih proizvoda, za korisnike sa teritorija opštine Plav i Petnjica. Projekat će osnažiti i promovisati proizvodnju domaćih proizvoda koji su u Plavu i Petnjici prepoznati kao veoma kvalitetni.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore.

Izvor: www.plav.me