Za planinare nema neosvojivih vrhova, a krovna organizacija PSCG je ujedno i brojna porodica u kojoj znaju šta i kako treba da rade da bi Savez bio jedna od uspješnijih organizacija u Crnoj Gori. Naročito se do tog stanovišta došlo nakon sticanja nezavisnosti, ali treba se prisjetiti i onih zaljubljenika u crnogorske planine i planine na širim prostorima prethodne zajednice Crne Gore i Srbije koji su od osnivanja bili pioniri u ostvarivanju odličnih rezultata Planinarskog saveza.

Vojislav Radović rođen je 1952. godine u Kolašinu. Školovao se u rodnom mjestu, Podgorici, nekadašnjemTitogradu i Prištini gdje je završio Građevinski fakultet. Od 1980. radio je u Mojkovcu gdje je u penziji od 2012. Predsjednik Planinarsko smučarskog udruženja u to vrijeme u Mojkovcu bio je Božidar Kovijanić. Radović je rođenjem bio povezan sa planinom. Djetinjstvo i mladost, kao i svaki slobodan trenutak, provodio je na Bjelasici. Zanimljivo je da je član Planinarskog saveza najprije postao Radovićev sin koga je učlanio upravo Božidar Kovijanić a Vojislav je član društva postao par godina kasnije. Naime, 1995. izabran je za predsjednika Planinarsko smučarskog društva „Brskovo“ u Mojkovcu. U Upravni odbor Planinarsko smučarskog društva Srbije i Crne Gore izabran je 1996. i bio do 2000. u vrijeme kada je predsjednik PSS Srbije i Crne Gore bio Vojin Đukanović. Nakon 2000. dužnost predsjednika obavlja Slobodan Boban Petrović, dok Vojislav Radović postaje zamjenik.  Smrću Bobana Petrovića, iste godine, Radović je izabran za predsjednika uz saglasnost predsjednika oba saveza PSSCG i Srbije Dragana Božovića i Dragan Lalevića.

Dužnost predsjednika PSS Srbije i Crne Gore obavljao je od 2000 do 2004. godine.

Dragan Radović, predsjednik PSSCG od 2000 do 2004. god

U tom periodu jedan od najvećih uspjeha, 2001. godine je osvajanje Mont Everesta na koji su popeli Dragan Furlan i Goran Jaćimović. Gradi se i planinarski dom Brskovo, štampa turistička karta za staze na području pet opština sjevera Crne Gore, na kojoj je obuhvaćen i dio teritorije Srbije i Bugarske. Sprovode se planirane planinarske aktivnosti u svim pravcima po zajednički utvrđenim markiranim stazama na Bjelasici. Vrši se obuka instruktora na Maljevici i planini Rila u Bugarskoj a nisu izostali ni planinarski susreti i akcije u Ohridu, različite društvene aktivnosti i takmičenja u oblasti planinarstva PSS Srbije i Crne Gore. Na svim akcijama i takmičenjima nastupaju jedinstveno, čemu primjer daje rukovodstvo PSSS i CG Dragan Božović, Dragan Lalević i Vojislav Radović.

Vojislav Radović se, nakon isteka mandata sa mjesta predsjednika PSS Srbije i Crne Gore, povukao iz zdravstvenih razloga. I dan-danas koristi svaku priliku da boravi u prirodi i afirmiše zdrav način života.

Piše: M.J