Potpisanim Ugovorom između Turističke organizacije i Saveza Udruženja penzionera Crne Gore, omogućeno je pripadnicima „trećeg doba“ da za 110,60 eura priušte sebi sedmodnevno ljetovanje ispod Bjelasice. Penzionerima će ovaj iznos plaćati u ratama a turistički angažman se odnosi na period od 1. juna do 1. oktobra ove godine.

Smještaj u dvokrevetnim, trokrevetnim, četvorokrevetnim sobama u objektima sa dvije i tri zvjezdice, koštaće 6 eura. Tri obroka u Centru za obuku „Planinar“ platiće se 9 eura tako da će sa boravišnom taksom penzionerski „turistički dan“ u Kolašinu, koštati 15,8 eura. Ukoliko se traži jednokrevetna soba, cijena smještaja je 12 eura a jedan puni pansion 21,8 eura. Planirano je da penzioneri budu smješteni u turističkim objektima „Roms Redžo“, Apartmani „Breza“, Apartmani „Popović“, “Kod Džudovića“ i u „Vili Rakoč“.

Na radnom sastanku kojem su ispred domaćina prisustvovali Milosav Bulatović, predsjednik opštine, Lidija Lašić glavna administratorka i Dragan Bulatović, sekretar za finansije kao i Duško Perović, direktor Fonda PIO, Branko Vešović, predsjednik Saveza Udruženja penzionera Crne Gore i Ljiljana Tatić, predsjednica Udruženja penzionera Kolašina, razmatrana je i aktuelna problematika iz ove oblasti. Konstatovano je da na području Kolašina ima 1393 korisnika penzija.

Dogovor za ljetovanje penzionera u Kolašinu

Najviše je starosnih, pa porodičnih i invalidskih a najmanje vojnih – svega 12. Prosječni iznos penzije je 242 eura, što je 16 odsto niže od državnog prosjeka.

Predstavnici kolašinske opštine su istakli da je briga o populaciji penzionera jedan od prioriteta u radu lokalne uprave. Tako su prvi put penzioneri Budžetom za 2020. godinu dobili i budžetsku podršku od 1.000 eura. Opština je na korišćenje Udruženju penzionera dala i prvi sprat Doma penzionera gdje se nalaze Klub i kancelarije. Suteren ovoga objekta biće dat na korišćenje Ministarstavu rada i socijalnog staranja radi otvaranja Dnevnog boravka za stara lica.

Izvor: opštinakolašin.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime